#126 ME AS A BLOGGER

Vähän erilaista postausta tällä kertaa! En muista koska viimeksi olisin tehnyt haastepostauksen, sillä ainakaan sen jälkeen kun päätin panostaa valokuvaamiseen en ole niitä tehnyt. Joka tapauksessa tämä blogi täyttää nyt maaliskuussa jo huimat 4 vuotta, joten päätin tehdä poikkeuksen sen kunniaksi! Alkuperäisessä Millainen bloggaaja olen? -haastessa on 20 kysymystä, mutta päätin hieman lyhentää tätä haastetta toiston vuoksi, joten karsin muutaman kysymyksen pois. Anyway, nappasin kysymykset Iidan NOT SO DAMN MAINSTREAM -blogista, joten käykää sielläkin kurkkimassa! :)

1. Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?
Tätä blogia vuoden 2014 maaliskuusta asti. Sitä ennen olen ylläpitänyt lukemattoman paljon blogeja niin yksin kuin muiden kanssa joko vuodesta 2009 tai 2010 asti. Eli noin 8-9 vuotta jo! Pakko sanoa, että tämän hetkinen blogi on kyllä pysynyt pisimpään pystyssä näistä kaikista blogeista ja kotisivuista, joita olen tähän mennessä väsännyt.

2. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?
Kai silloin joskus aikoinaan se, että muiden blogit/sivut näyttivät niin kivoilta, ja halusi itsekin päästä luomaan jotain omaa, sekä toteuttamaan itseään. Blogin kirjoittaminen on ollut mulle aina harrastus, mutta toisaalta olen kirjoittanut blogeja jo melkein 10 vuotta (eli puolet elämästäni, hah), niin kai sitä voisi sanoa jo melkein elämäntavaksi?

Nykyistä blogia taisin alkaa kirjoittamaan vaan ihan siitä syystä, että halusin tehdä uuden "paremman" ja vähän erilaisemman blogin kuin aikaisempi blogini.

3. Kuvaile blogiasi. Mikä on sen pääasiallinen aihe yms.?
Alussa H A P P Y oli aika normaali teini-ikäisen lifestyle-blogi, mutta noin 2 vuotta sitten aloin kuvata huvin vuoksi photoshootteja lähinnä kavereista, mutta myös mulle ennestään tuntemattomista ihmisistä. Näistä photoshooteista muodostuikin loppujen lopuksi mun blogin pääsisältö. Tällä hetkellä koitan lisätä hieman lifestylemaisuutta julkaisemalla vähintään kerran kuukaudessa omia asukuvia. 

4. Kuinka usein päivität blogiasi?
Pyrin siihen, että saisin kirjoitettua blogia noin 1-2 kertaa kuukaudessa, mutta parhaimmillaan jopa 5 kertaa kuukaudessa (yleensä näin saattaa käydä kesäisin/joulukuussa). Lähinnä siis silloin kun mulla on jotain mistä postata aka kuvia.

5. Kummat ensin, kuvat vai teksti?
Vähän edelliseen kysymykseen liittyen; kuvat! Koska mun blogi painottuu lähinnä mun valokuvausharrastukselle, on kuvat kaikista tärkeimmässä roolissa tässä blogissa. En oikeastaan ikinä lähde kirjoittamaan postausta, ellei mulla ole vähintään photoshoot valmiiksi suunniteltuna ja tulossa lähipäivinä. Yleensä myös kerron kuvauspäivästä tms., joten postausten etukäteen kirjoittaminen on hieman hankalaa. Saatan kuitenkin tehdä luonnoksiin jo valmiiksi ns. "postauspohjia" eli siis koitan vähän luonnostella sitä mitä mahdollisesti tulen kirjoittamaan.


6. Mistä saat inspiraatiota postauksiisi?
Kysymys pitäisi kai mun kohdalla muotoilla, että mistä saan inspiraatiota kuviini, koska kuvat = postaus. Mutta nyt lyhyesti listattuna; muotilehdet, Instagramissa erilaiset valokuvaajat ja persoonallisesti pukeutuvat ihmiset, musiikkivideot ja elokuvat/sarjat, vaatteet, sekä luonto. Näistä yleensä haen ja saan inspiraatiota melkeinpä mihin vain (muuhunkin kuin valokuvaamiseen siis).

7. Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?
Olen huomannut, että yleensä näpyttelen tuskissani tekstiä postauksiin klo 17-01 välillä, haha. Olen vähän sellainen iltakukkuja, että niihin aikoihin saan yleensä jotain myös aikaan. Yleensä kyllä koitan julkaista valmiin postauksen vasta seuraavana päivänä sen valmiiksi saamisen jälkeen, sillä esim. lauserakenne ei kuitenkaan välttämättä ole paras noissa illalla kirjoitetuissa teksteissä joten oikoluen blogitekstit varmaan sataan kertaan ennen julkaisua.

8. Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä?
Luen! Seuraan lähinnä muoti, lifestyle ja valokuvaus painotteisia blogeja. Tärkeintä mulle on blogissa ja sen tekijässä on se, että erottuu jotenkin tästä blogien suuresta harmaasta massasta persoonallisuudellaan.

9. Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?
1. Itsensä toteuttaminen Onko oikeasti mitään parempaa kuin se, että saa luoda jotain ihan omaa ja sille on oma alustansa internetin ihmeellisessä maailmassa? Blogista huomaa myös todella hyvin oman kehityksensä valokuvaamisessa ja/tai kirjoittamisessa yms., kun kaikki on samassa paikassa arkistoituna.
2. Kommentit & kontaktit Olen tutustunut blogien kautta mahtaviin ihmisiin ja muutama niistä onkin mun parhaita ystäviä tällä hetkellä! Myös kommentteja on aina ihana saada, koska let's face it, aika harva tuskin kirjoittaa nykyään blogiaan sataprosenttisesti vain itselleen.
3. Inspiraatio En osaa edes sanoa kuinka paljon erilaiset blogit ovat mua inspiroineet, ja toivon että munkin blogi inspiroisi edes yhtä lukijaa!

10. Entä kolme huonointa asiaa?
1. Yksityisyyden määrittely Voi kun tietäisitte miten paljon haluaisin kirjoittaa tänne enemmän omasta elämästäni ja ajatuksistani, mutta samaan aikaan en halua kirjoittaa melkein mitään liian henkilökohtaista (tästä syystä myös tuntuu, että mun kirjoitustaidot kärsii kun en ikinä tiedä mitä kirjottaisin postauksiini :D). Koska tiedän, että mun sukulaiset lukee tätä blogia, ei tee mieli avautua omasta elämästä blogiin niin kuin esim. tein mun edelliseen blogiin joskus aikoinaan.
2. Blogiin käytetty työn määrä Ne jotka eivät ikinä ole kokeilleet bloggaamista, eivät välttämättä ymmärrä miten paljon aikaa ja työtä jo yhden postauksen tekemiseen menee. Ja siihen päälle vielä ulkoasun teko, kommentteihin vastaaminen ja mainostaminen sosiaalisissa medioissa, sekä mahdollisesti yhteistyöt yms. Jos oikeasti haluaa tehdä omanlaisensa ja laadukkaan blogin, saa siihen kyllä panostaa aikalailla niin ajallisesti kuin taloudellisestikin.
3. Oikolukeminen On hieman rasittavaa lukea omaa tekstiään uudestaan ja uudestaan koittaen etsiä siitä virheitä... Ja kun on juuri saanut postauksen julkaistuksi niin huomaa siellä jonkun aivan typerän virheen.

Little Apple | Model: Masa

11. Onko blogillasi muita somekanavia kuten Instagramia tai Facebook-sivua?
Itseasiassa molemmat löytyy! Tällä hetkellä Facebook-sivu on ehkä hieman portfoliomainen, ja olen välillä hieman laiska päivittämään sitä, mutta seuratkaa toki sielläkin! Multa löytyy myös Instagram, joka ei sinänsä ole varsinaisesti tälle blogille pyhitetty, mutta julkaisen sinne myös kuvia photoshooteista ja ilmoitan sielläkin uusista postauksista blogissa. 

12. Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esim. tuotteita testattavaksi blogisi kautta?
Periaatteessa kyllä, kun täällä mainoksia sivun alareunassa pyörii! Todellisuudessa en ole vielä tienannut lantin lanttia blogilla, koska rahan kerääntyminen adsense-tilille vaatii sitä, että joku myös klikkailee noita mainoksia (ja sen rahan saamiseen kyseiseltä tililtä taas tarvitaan se, että sitä on kertynyt sinne lähes sata euroa). Eli harrastuksena tämä bloggaaminen edelleenkin menee, haha.

13. Mikä on tarina blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan?
Pähkäilin 4 vuotta sitten miten nimeäisin tämän blogin. Halusin lyhyen ja ytimekkään nimen, johon en kyllästyisi heti muutaman kuukauden päästä. Sattumalta 2NE1 julkaisi samoihin aikoihin biisin nimeltään HAPPY, ja mietin että tuossa se nyt on. Esteettisistä syistä päädyin kuitenkin laittamaan välin jokaisen kirjaimen jälkeen, joten blogistani tuli H A P P Y. Jollain tapaa myös nimen myötä toivon, että olisin mahdollisimman onnellinen.

14. Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos, niin miten?
Ainahan sitä toivoo kehittyvänsä jossain, haha. Tänä vuonna toivon kehittyväni paljon valokuvaamisessa, eli siis toivon ottavani entistä parempia kuvia tänne blogiinkin. Tahtoisin myös muutenkin parantaa mun postausten laatua ja monipuolisuutta, joten saa nähdä mitä keksin tulevaisuudessa! :)

15. Kolme vinkkiä aloittelevalle bloggaajalle.
1. Kirjoita blogia vain intohimosta sen tekemiseen. Blogia ei siis kannata aloittaa vain mahdollisen taloudellisen hyödyn takia.
2. Ulkoasuun ja kuviin kannattaa panostaa, sillä usein blogin visuaalisuus saa lukijan tutustumaan blogiin tarkemmin.
3. Mieti missä olet hyvä ja voitko vielä kehittyä siinä. Todennäköisesti saat tästä aiheesta hyvän projektin ja juttua blogiin.

BRUISED | Model: Ino

Kuvituskuvina ennen julkaisemattomia kuvia viime vuoden photoshooteista! Toivottavasti jaksoitte lukea loppuun asti ja tykkäsitte tästä vähän erilaisemmasta postauksesta. En ole edes tainnut aikaisemmin kirjoittaa näin pitkää tekstiä tähän blogiin, mutta pakko sanoa että oli kyllä jotenkin mukavan terapeuttista hommaa kirjoittaa kunnolla tekstiä sitten lukiosta valmistumisen jälkeen. Joka tapauksessa seuraavassa postauksessa todella pitkästä aikaa uutta photoshoottia!

4 comments:

 1. Ooh, siitä on kyllä hirveesti aikaa kun on viimeks oikeesti lukemalla lukenut blogipostausta, harvemmin enää törmää tekstipainotteisiin juttuihin. Tykkäsin, mielenkiintosta tekstiä jaksaa aina lukea^^

  Ja asdfghjkööä, toi kuva Inosta ja Jaskasta, pidin siitä jotenkin ihan älyttömästi!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo samaistun, koska tuntuu että suurin osa blogeista joita luen painottaa just visuaalista puolta paljon enemmän. On mulla tosin pari blogia joita luen ihan vaan tekstien takia. :D Mutta hyvä jos oli mielenkiintoista luettavaa!

   Kiitos paljon! :)

   Delete
 2. Jes, ihanaa, kun tartuit tähän! Oli muuten tosi hyvä tuo lyhennys, nää postaukset tuntuu olevan aika puuduttavia luettavia, kun jokaiseen kysymykseen on kauhean pitkä vastaus ja kysymyksiä on vaan yksinkertaisesti liikaa :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kieltämättä yllätin itsenikin kun päätin tarttua blogihaasteeseen. :D Ja totta puhut, tuntuu muutenkin aina että vaan toistan itseäni kirjoittaessa, joten muutaman kysymyksen poistaminen oli paikallaan.

   Delete