#109 GRADUATION

Voin viimeinkin sanoa, että yksi vaihe mun elämästä on ohi! Valmistuin nimittäin 3. kesäkuuta ylioppilaaksi! Pidin (tai no pidän vieläkin) mun lukiosta kovasti, enkä todellakaan kadu sitä, että päätin lähteä yhteen Suomen suurimmista lukioista opiskelemaan vaikka vaan pienissä kouluissa tuota ennen olin opiskellutkin.

Oikeastaan rakastin sitä, kuinka yläasteella koetun koulukiusaamisen jälkeen sain viimein hukkua ihmismassaan anonyymisti ja olla just tasan oma itseni (jota en olisi todellakaan voinut tehdä paikallisessa n. 50 opiskelijan lukiossa). Sanoisin, että meidän lukiossa on tosi hyvä yhteishenki, ainakin noin yleisellä tasolla. Asiaa varmasti auttaa se, että kyseinen lukio on eräänlainen "taidelukio", joten suurin osa sinne hakeneista on jollain tavalla luovia persoonia. Suuri oppilasmäärä myös mahdollisti suuret määrät erilaisia kursseja ja tää oli omasta mielestä erittäin kätevää, koska pystyi vaihtamaan lennosta omia kurssivalintojaan ja tekemään muutenkin lukujärjestyksestä mieleisensä!

Yleensä puhutaan kuinka pienissä lukioissa on kotoisa/hyvä ilmapiiri, kun kaikki tuntee toisensa, mutta mulle tää asia oli just päinvastainen! Tunsin itseni kotoisammaksi suuressa lukiossa, siellä missä kukaan ei tunne toista ellei tutustu toisiin. On myös roskaa väittää, ettei isossa lukiossa saisi apua ja opastatusta yksilöllisesti ongelmiinsa, koska meidän lukiossa ainakin sai! Tottakai kai tämä tuottaa opettajille enemmän duunia kuin pienessä lukiossa, mutta ei se silti tarkoita etteikö isossa lukiossa voisi saada yksilöllistä opastusta.

Vedin mun lukion osittain lukematta läpi. Panostin siis niihin kursseihin joista pidin ja no, yleisesti kyllä kuuntelin tunneilla ja tein läksyt, mutta en varsinaisesti ikinä lukenut kokeisiin (korkeintaan viimeisenä iltana kertasin). Myöskään ylppäreihin en lukenut oikeastaan yhtään (eniten ehkä mantsaan, vaikka en siinäkään jaksanut lukea kaikkia kolmea kirjaa), mutta pääsin kuitenkin ne kunnialla läpi (äidinkieli C, englanti C, matikka B ja maantieto E)! En siis tosiaankaan laittanut itseäni kunnolla peliin lukiossa, vaikka mulla olisikin ollut potentiaalia paljon parempaan suoritukseen, jos olisin nähnyt vaivaa. Toisaalta ehkä se oli ihan hyvä ajatus, sillä en ainakaan palanut loppuun opiskelujen vuoksi.

Joka tapauksessa ikävöin mun lukiota ja sen ilmapiiriä, mun lukiokavereita ja ehkä parhaimpia opettajia ikinä! Jos vielä pääsisin uudestaan käymään lukiota, menisin ehdottomasti uudestaan! Haluaisin vielä kiittää ihanaa ja taitavaa Erikaa, joka otti nää mun yo-kuvat Talvipuutarhassa. Sen lisäksi kiitän myös Masaa tästä nätistä meikistä niin kuvauksissa ja kuin mun valmistujaispäivänä! ♥︎

I graduated from a high school on 3rd of June 2017! Here is some photos of my graduation outfit. All photos on this post are taken by lovely and talented Erika! Ps. I've thought that I'll start write this blog more in Finnish in the future! I can express myself better in my mother tongue and also I've more Finnish readers than readers from other countries. But probably I will add a brief text to each post in English like this one! Have a nice summer and don't burn yourselves in the sun! ♥︎

all photos taken by Erika       
MUA Masa       

4 comments:

 1. Myöhäiset onnittelut valmistumisen johdosta! Kauniita kuvia susta :>

  Mäkin muistan, kun kävin lukiota (herranjumala, aloitin lukion 7 vuotta sitten, hyi!) niin lähinnä itsekin pääsin sen lukematta läpi enkä saanut mitään hirveän hyvää yo-todistustakaan. Johtui ehkä omasta masennuksestani, mutta jos vain voisin mennä ajassa taaksepäin, olisin kyllä panostanut paljon enemmän. Mutta onneksi sun todistus oli sentään kaikesta huolimatta hyvä ja että sun kokemukset olivat miellyttävät :>

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon! Oli kyllä jotenkin hassua olla itsekin mallina tosi pitkästä aikaa, haha. :D

   Uskon, että masennuksen kera lukio on ollut vielä tavallista rankempi kokemus! Tuntu kyllä välillä 6-8 kurssin jaksoissa siltä, että vaan hukkuu kaikkien projektien alle, etenkin kun deadlinet tuppas olemaan vielä samoihin aikoihin keskenään... Mutta hei, selvittiin kuitenkin molemmat lukiosta läpi, oli hyvät arvosanat tai ei, niin siitä pitää olla ylpeä! :)

   Delete
 2. Oho, en ollu ees vielä nähny tätä o.o!
  Ai että kun tuli nättejä kuvia~ Näytät ihan nukelta, näytit kyllä livenäkin, mutta ah en kestä!!
  (pienistä vioista huolimatta... kerranki onnistunut nenän varjostus, WOHOOOO!)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hehe, kiitos paljon! <3 ^^' Teit kyllä hyvää jälkeä ton meikin kanssa!

   Delete